‘Eigen-wijs onderwijs:

de diepte in om verdiept les te kunnen geven’

 

– Teamtraject 

In dit traject worden de 3 losse trainingen ‘Samen staan we sterk’, Zinvol straffen èn ‘Communiceren kan je leren’ in 1 traject aangeboden.

Sommige scholen willen graag all-in. Geen half werk meer. Als op al deze vlakken werk te doen is, als er behoefte is aan verdieping en een bezielde manier van werken, dan is dit traject een mooie kans om dit alles neer te zetten.

Welbevinden, sociale veiligheid en burgeschap: allemaal hippe onderwijstermen waar we allemaal wat mee moeten. Maar als je onder de laag van ‘moeten’ kijkt, weet je ook dat het een noodzaak is dat hier aandacht voor is. Want zonder veiligheid en welbevinden kan je onderwijs wel vergeten. En nog voorbij het feit dat onderwijs geven dan niet lukt, gaat het er in de diepste kern over dat we gewoon graag willen dat iedereen zich goed en veilig voelt. Als dat het uitgangspunt is, dan kan je gaan bouwen. Dan kan je samen groeien. Als mens, als leerkracht, als team en daarmee iedereen om jou heen. Samen bouwen we. Samen maken we de wereld mooier. Burgerschap op en top.

” Een andere kracht van Mariecke is het invoelend vermogen ten aanzien van het team. Mariecke is echt een mens uit de praktijk. Ze weet wat er speelt en waar je als leerkracht tegen aanloopt. Het team voelt zich begrepen door Mariecke en de bijeenkomsten zijn dan ook altijd heel plezierig

 Jeltsje Lieuwes, directeur School Loevestein Gorredijk

Wie zijn jullie?

Deze training is voor teams die eerlijk en kritisch naar zichzelf durven kijken en die écht iets neer willen zetten. Jullie durven te investeren in dat waar het echt over gaat. Jullie zijn een team dat denkt in ‘Ja en..’ ipv ‘Ja maar..’ 

Jullie zijn een team dat weet dat het over deze lagen moet gaan, wil je tot goed onderwijs komen. Jullie zetten het kind en welbevinden op één, omdat juist dán het onderwijs veel beter kan landen. Jullie snappen de kern van burgerschapsonderwijs en weten waar dit écht over gaat: samen leren leven met alles wat daarbij komt kijken. En als je wilt samenleven, is het heel belangrijk dat je naar jezelf leert kijken. ‘Wie ben ik?’ en ‘Hoe kan ik mijn steentje bijdragen in deze samenleving?’ zouden de belangrijkste vragen in ons leven moeten zijn.

Na dit traject:

Na dit traject hebben jullie een visie op hoe jullie willen omgaan met elkaar, kunnen jullie deze stevig neerzetten en blijvend borgen. Daarnaast hebben jullie inzichten gekregen in geweldloze communicatie, dé verbindende manier van communiceren tussen mensen. Dit traject verdiept jullie als mens en dus als leerkracht en team.

“Mariecke is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze kan goed luisteren en  heeft een prettige , rustige manier van communiceren. Haar kracht is dat ze een ‘helicopterview’ heeft, waardoor ze snel in de gaten heeft wat een team in veranderende situaties nodig heeft.

Tineke Geertsma, Sint Michaëlschool Harlingen

Alles op een rij:

 

Wat zit er in dit traject inbegrepen:

– Intake gesprek: tijdens dit gesprek kijken we waar jullie staan en wat er precies nodig is om alle bovenstaande pijlers goed neer te zetten

– Teamtraining  ‘Samen staan we sterk’

– Teamtraining  ‘Van zinvol straffen naar zinvol opvoeden’

– Teamtraining  ‘Communiceren kan je leren’

Tussen elke training door hebben we contact over hoe het gaat en bespreken we de volgende training. Na de laatste training ronden we in het team af. Na 2 tot 3 maanden is er de mogelijkheid tot gesprek om te kijken hoe het gaat, zodat dat wat besproken is, ook actueel blijft.

Kosten training: 2500,- voor het gehele traject

Deze training kan ook op een mooie locatie in Noord Nederland gevolgd worden. Dan komen er extra kosten bij.

 

Veel gestelde vragen:

Kan het niet in een training van 1,5 uur of in een vergadering na schooltijd?
Nee, dat kan niet. Als jullie ‘het er even bij willen doen’, zijn wij geen match. Ik werk alleen nog met teams die weten wat de meerwaarde is om hier in te investeren. Die weten dat ze hier op lange termijn het meeste rendement uithalen. Voor zichzelf, voor het team en vooral voor de kinderen en het onderwijs.

Ja maar Mariecke, tegenwoordig volgt iedereen online cursussen.. Ja dat weet ik. Maar ik weet uit ervaring dat ervaringsgericht leren en bezig zijn vaak de meeste impact heeft. Dit, omdat je niet alleen met je hoofd theorie opneemt, maar het hele lichaam aan de slag gaat. Dan beklijft iets pas echt. Dan heb je het doorleefd. En kan je het veel beter gaan toepassen bij jezelf én de ander.