‘Leren kijken onder water’

– Training voor de leerkacht

Voel jij vaak bij kinderen en ouders dat er veel meer speelt, dan ze in eerste instantie laten zien, maar kan jij je vinger er niet goed op leggen wat het dan is dat je voelt?

Zou je graag meer willen weten over gedrag, zodat jij er bewuster op in kan spelen?

Zoek jij diepgang met betrekking tot jezelf en het onderwijs op lagen die nu veel te weinig aan bod komen?

Met jou zijn er vele leerkrachten die dit willen: De diepgang vinden. Zowel in de theorie, als in zichzelf. Ze zoeken zingeving in het onderwijs. En verbinding. Met zichzelf en gelijkgestemde leerkrachten. Omdat we voelen dat er zoveel meer is, dan waar het onderwijs nu over gaat.

Voor jou en al die andere leerkrachten heb ik een dag training ontwikkeld, waar je de diepte in gaat. De diepte in jezelf. De diepte in de theorie. Over dingen die er echt toe doen. Om zo veel gelaagder aanwezig te kunnen zijn. In jezelf en met de ander. Het is een dag van ontmoeting, verbinding en verdieping.

Tijdens deze dag gaan we dieper in op waar ons gedrag vandaan komt. Hoe ontstaat gedrag? Welke factoren spelen mee? En wat voor effect heeft dit op ons en ons leven? In onze jeugd liggen de antwoorden. Daar gaan we naar kijken. We duiken ‘onder water’ en kijken wat zich daar allemaal afspeelt. Zodat je jezelf beter leert begrijpen en daardoor ook het gedrag van de ander beter kan plaatsen.

In een kleine groep komen we bij elkaar. In mijn trainingen maak ik altijd de combinatie van persoonlijk proces in combinatie met theorie. Dit verrijkt jou als mens en daarmee dus als leerkracht. Een win-win voor iedereen. En zo hoeven de kinderen niet meer al het werk te doen. Kunnen zij weer kind zijn. Want dat is toch wat we zo graag willen?

“Mariecke ziet en voelt wat mensen nodig hebben om verder te komen. Mariecke gaat een proces met je aan en laat je inzien wat je eigen blokkades zijn en waarom je dingen doet zoals je doet”

Jolanda Boersma, leekracht Obs De Pionier Leeuwarden

Wie ben jij?

Jij vindt kijken naar gedrag van jezelf en de ander leuk. Je smult van de theorie hierover, maar vooral van dingen ontdekken en in je bewustzijn krijgen, zodat je het vervolgens kan toepassen.

In de ervaring zit voor jou vooral het leren. Je bent een snelle denker en legt makkelijk verbanden. Je vindt het leuk ‘om aan jezelf te werken’ en durft het proces ook aan te gaan. Je hebt humor en denkt graag out of the box. Je hebt niks met simpele praatjes over het weer, je gaat liever de diepte in. Het liefst met gelijkgestemden. Hierdoor laad jij op. Je werkt graag met kinderen en voelt veel bij ze aan. Jij wil het hart weer in het onderwijs brengen en werken vanuit flow, vertrouwen, plezier en lichtheid. Je bent op zoek naar een plek waar je jezelf hierin kan voeden, zodat jij het weer aan anderen kan doorgeven.

Na deze training:

Na deze training weet je beter waar gedrag vandaan komt. Je hebt leren kijken onder water. We kijken naar de theorie hierover en koppelen dit vervolgens aan jou en jouw proces als mens èn leerkracht. Na deze training is jouw blik op jezelf en de ander verdiept. Je kijkt gelaagder, doordat je met de ‘onderwater bril’ hebt leren kijken. En als je die eenmaal op hebt gehad, kan je niet meer anders. Deze manier van kijken verdiept jou als mens en daarmee ook als leerkracht.

“Betrokken, met een open blik en zonder oordeel neem jij ons mee op reis. Bedankt!!”

Leerkracht Vensterschool – Noordwolde

Wat krijg je deze dag:

Een inspirerende dag op een mooie locatie in Noord Nederland. Vanaf 9.30 ben je welkom en om 10.00 uur starten we. De hele dag is er koffie, thee, water en lekkers. Tussen de middag is er een goedverzorgde lunch.

We hebben de gehele dag een fijne ruimte tot onze beschikking en de locatie ligt prachtig gelegen in de natuur, zodat je er tussen de middag ook even lekker uit kan als je daar behoefte aan hebt. Om 16.00 sluiten we de dag met elkaar af.

Kosten training:
Betaal je de training zelf? Dan zijn de kosten 197 euro exclusief BTW.

Betaalt jouw school deze training voor jou? Dan betaal je 197 euro en ben je vrijgesteld van BTW.

 

Veel gestelde vragen:

Moet ik dit zelf betalen of kan dit ook via mijn school?
Beide kan. Belangrijk is dat jíj wilt komen en dat je niet moet van je directeur terwijl je zelf niet wilt.

Kunnen we deze training ook met ons hele team volgen?
Deze training is voor de individuele leerkracht die samenkomen in een groep, niet voor teams. Tzt komt er wellicht ook een training voor teams.

Moet ik al voorkennis hebben van deze onderwerpen?
Nee, zeker niet. Laat je maar gewoon lekker onderdompelen in deze dag. Wat wel belangrijk is, is dat je je realiseert dat je met jezelf aan de slag gaat. Je krijgt bij mij altijd de combi van theorie gekoppeld aan jou en jouw proces. Dat is precies waar het mijns inziens om draait, maar waar je wel aan toe moet zijn.

Ja maar Mariecke, tegenwoordig volgt iedereen online cursussen.. Ja dat weet ik. Maar ik weet uit ervaring dat ervaringsgericht leren vaak de meeste impact heeft. Dit, omdat je niet alleen met je hoofd theorie opneemt, maar het hele lichaam aan de slag gaat. Dan beklijft iets pas echt. Dan heb je het doorleefd. En kan je het veel beter gaan toepassen bij jezelf én de ander.