‘Spiegeltje, spiegeltje

aan de wand’

– Verdiepingstraining voor de leerkracht

Betrap jij jezelf ook wel eens op het mopperend praten over een kind? Dat kind dat jou op wat voor manier dan ook irriteert en gedoe oplevert. Je bent zoekende met dit kind. Ergens weet je dat er dingen spelen, maar je kan je vinger er niet op leggen.

Als vervolg op de dag training ‘Leren kijken onder water’ is er de dag training ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’. Tijdens deze training gaan we verder kijken naar ons gedrag. Wat maakt dat het ene kind jou zo irriteert? Of zoveel zorgen geeft? Of waarom trek je juist heel erg naar een bepaald kind, omdat het jou zo’n goed gevoel geeft? Allemaal hele eerlijke vragen om naar te kijken als leerkracht. Want als leerkracht neem je nou eenmaal jezelf mee. Je werktitel is dan wel leerkracht, maar je bent mens.

In ons allemaal leeft van alles. Tijdens de dag training ‘Leren kijken onder water’ heb je inzichten gekregen over waar gedrag vandaan komt. Tijdens deze training gaan we hier nog specifieker op in. We kijken naar jouw gedrag in combinatie met de ander. Dit zorgt er voor dat je meer inzicht krijgt in jouw eigen gedrag én dat van de ander.

Als leerkracht kan je nog zo goed didactisch geschoold zijn, je neemt jezelf als mens altijd mee. Het is van belang dat leerkrachten zich niet alleen scholen op didactisch vlak, maar zich juist ook verdiepen in zichzelf. Omdat je jezelf meeneemt voor de klas. Omdat jij het verschil kan maken. Het gekke is, dat het hier in onderwijsland nauwelijks over gaat. Echte eerlijke zelfreflectie. Want heel eerlijk? Leerkrachten hebben lang niet altijd bewustzijn op hun eigen gedrag. Dit mag veel meer gaan ontstaan. Want een bewuste leerkracht kan ook veel bewuster interventies inzetten. Een bewuste leerkracht die werkt aan zichzelf, lerende is én blijft, is de mooiste spiegel voor een kind. Het is tijd dat alle mensen die met kinderen werken, dit onderdeel op waarde gaan schatten. Zodat iedereen het heel normaal gaat vinden, dat zelfreflectie en zelfonderzoek het allerbelangrijkste zijn, om een goed voorbeeld voor al onze kinderen te kunnen zijn.

‘Mooi dat jij jezelf ook kwetsbaar op durft te stellen tijdens de training. Je bent een heel mooi mens.’

Leekracht Obs Vensterschool Noorwolde

Wie ben jij?

Jij vindt kijken naar gedrag van jezelf en de ander leuk. Je smult van de theorie hierover, maar vooral van dingen ontdekken en in je bewustzijn krijgen, zodat je het vervolgens kan toepassen.

In de ervaring zit voor jou vooral het leren. Je bent een snelle denker en legt makkelijk verbanden. Je vindt het leuk ‘om aan jezelf te werken’ en durft het proces ook aan te gaan. Je hebt humor en denkt graag out of the box. Je hebt niks met simpele praatjes over het weer, je gaat liever de diepte in. Het liefst met gelijkgestemden. Hierdoor laad jij op. Je werkt graag met kinderen en voelt veel bij ze aan. Jij wil het hart weer in het onderwijs brengen en werken vanuit flow, vertrouwen, plezier en lichtheid. Je bent op zoek naar een plek waar je jezelf hierin kan voeden, zodat jij het weer aan anderen kan doorgeven.

Na deze training:

Na deze training weet je beter waar gedrag vandaan komt. Het is een verdieping op de basiscursus, dus je ‘onderwaterbril’ heeft nog meer scherpte gekregen.

“Betrokken, met een open blik en zonder oordeel neem jij ons mee op reis. Bedankt!!”

Leerkracht Vensterschool – Noordwolde

Wat krijg je deze dag:

Een inspirerende dag op een mooie locatie in Noord Nederland. Vanaf 9.30 ben je welkom en om 10.00 uur starten we. De hele dag is er koffie, thee, water en lekkers. Tussen de middag is er een goedverzorgde lunch.

We hebben de gehele dag een fijne ruimte tot onze beschikking en de locatie ligt prachtig gelegen in de natuur, zodat je er tussen de middag ook even lekker uit kan als je daar behoefte aan hebt. Om 16.00 sluiten we de dag met elkaar af.

Kosten training:

Betaal je de training zelf? Dan zijn de kosten 197 euro exclusief BTW.

Betaalt jouw school deze training voor jou? Dan betaal je 197 euro en ben je vrijgesteld van BTW.

Veel gestelde vragen:

Moet ik dit zelf betalen of kan dit ook via mijn school?
Beide kan. Belangrijk is dat jíj wilt komen en dat je niet moet van je directeur terwijl je zelf niet wilt.

Kunnen we deze training ook met ons hele team volgen?
Deze training is voor de individuele leerkracht die samenkomen in een groep, niet voor teams. Tzt komt er wellicht ook een training voor teams.

Moet ik al voorkennis hebben van deze onderwerpen?
Nee, zeker niet. Laat je maar gewoon lekker onderdompelen in deze dag. Wat wel belangrijk is, is dat je je realiseert dat je met jezelf aan de slag gaat. Je krijgt bij mij altijd de combi van theorie gekoppeld aan jou en jouw proces. Dat is precies waar het mijns inziens om draait, maar waar je wel aan toe moet zijn.

Ja maar Mariecke, tegenwoordig volgt iedereen online cursussen.. Ja dat weet ik. Maar ik weet uit ervaring dat ervaringsgericht leren vaak de meeste impact heeft. Dit, omdat je niet alleen met je hoofd theorie opneemt, maar het hele lichaam aan de slag gaat. Dan beklijft iets pas echt. Dan heb je het doorleefd. En kan je het veel beter gaan toepassen bij jezelf én de ander.